Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Detingut dirigent del principal sindicat colombià, col.laborador de la CSC
Intersindical-CSC / dimarts 3 de setembre de 2013
 

El dirigent sindical Huber Ballesteros, membre del Comitè Executiu del principal sindicat de Colòmbia, CUT, vicepresident de la principal força pagesa, FENSUAGRO així com de la Junta del moviment social i polític per la pau Marcha Patriòtica, fou detingut a Bogotà.

Huber Ballesteros ha estat, en els darrers anys, responsable de diversos projectes de drets humans duts a terme a Colòmbia per part de la CSC.

Segons les primeres informacions, se l’acusa de rebel · lió i finançament a grups terroristes. El moviment social i polític Marcha Patriòtica assenyala que es tracta d’un muntatge i una represàlia contra els dirigents socials que han encapçalat la darrera vaga pagesa.

Organitzacions socials del país han fet una crida a la solidaritat, exigint la llibertat immediata del dirigent pagès i sindical Huber Ballesteros.

Ballesteros prové d’una família de la zona cafetera de Caldas. El seu pare, de qui va heretar l’interès per les lluites agràries, va ser integrant de l’Associació Nacional d’Usuaris Pagesos als anys 70.

Es vincula al moviment pagès al Caquetá el 1986, d’on després arriba al Cauca, on comença a destacar com a dirigent pagès al Sindicat de Petits Agricultors. Defensor de la reforma agrària, la devolució de terres, la defensa del territori, i una política de substitució de conreus diferent a l’eradicació forçada i a la política antidrogues del Govern.

Arriba a la Junta Nacional de la Federació Nacional Sindical Unitària Agropecuària (Fensuagro) el 1994 sent-ne secretari d’organització. Després, arran de l’assassinat de Víctor Julio Garzón el 1997, és nomenat secretari general. Actualment Huber Ballesteros ocupa el càrrec de vicepresident de Fensuagro i és el responsable de relacions internacionals d’aquesta federació.