Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Esfondrament d’una mina d’or a Colòmbia causa almenys 10 morts i 25 ferits
L’accident s’ha produït en una explotació d’al·luvió a cel obert a la regió de Nariño, al sud-oest del país
Efe / diumenge 16 de febrer de 2014 / Español
 

Almenys 10 morts i 25 ferits és el resultat de l’esfondrament d’una mina d’or a la regió de Nariño, al sud-oest de Colòmbia, i es tem que hi hagi desapareguts, segons han informat fonts oficials.

Fonts de la Força Aèria Colombiana, encarregada de traslladar a la zona els equips d’auxili, han indicat que aquesta és la xifra preliminar de víctimes de l’accident, que ha tingut lloc en una remota mina d’al·luvió a cel obert situada a Sanabria, del municipi de Santa Bárbara de Iscuandé.

La dificultat per accedir a la zona —només s’hi pot arribar per via fluvial o en helicòpter— i confirmar les informacions reportades pels habitants de la zona ha portat a la difusió de xifres dispars de víctimes segons les fonts consultades.
Dubtes sobre els desapareguts

El Sistema Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (SNGRD) de Bogotà ha assenyalat que els seus oficials a Nariño han informat que l’esfondrament ha deixat un saldo de 17 persones ferides i 15 d’atrapades, sense que hagin esmentat l’existència de víctimes mortals.

La Governació de la regió de Nariño, per la seva part, coincideix en els 17 lesionats, però només té informació preliminar de 5 desapareguts. D’acord amb l’SNGRD, la mina s’ha ensorrat cap a les 17.20 hores.

Per agilitzar el rescat, la FAC ha disposat helicòpters medicalitzats tipus ’Àngel’ per a la evacuació dels ferits més greus, i ha traslladat els primers equips d’auxili i bombers des de Pasto, la capital de Nariño, fins a la zona del desastre. De moment, es desconeixen les causes del desastre, però s’ha esmentat la possibilitat que la mina d’or funcionés de forma il·legal.

A la regió hi conviuen diferents grups armats, des de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) fins a bandes de narcos i paramilitars.