Agencia Prensa Rural
Indholdsoversigt
Suscríbete a servicioprensarural

Besøg af colombiansk filmskaber Monica Orjuela
Internationalt Forum / søndag 20. april 2014
 

Onsdag d. 23. april i København og søndag d. 27. april i Aarhus viser Internationalt Forum filmen Indtil Solen Slukker. En dokumentar om en bondeorganisations liv og udvikling midt i den colombianske konflikt. Introduktion og debat med filmens skaber antropolog Monica Orjuela.

Onsdag d. 23. april kl. 19 i Solidaritetshuset, Griffenfeldsgade 41, 2200 København N

Søndag d. 27. april kl. 16 i Trøjborg Beboerhus, Tordenskjoldsgade 31, 8200 Aarhus N

Om Monica Orjuela og filmen Indtil Solen Slukker

Instruktør: Mónica Orjuela Produktion: Agencia Prensa Rural Varighed: 60 minutter

Dokumentaren "Indtil solen slukker" er resultatet af Monica Orjuelas omfattende studie af den colombianske region Catatumbo. Den viser, hvordan bondeorganisationen ASCAMCAT opstod midt i konflikten, og gennem vidnesbyrd og fortællinger fra organisationens ledere, søger dokumentaren at bidrage til genskabelsen af den kollektive hukommelse om bøndernes modstand i regionen.

Det er en hård film, der både beretter om historiens paramilitære massakrer, om den aktuelle retslige forfølgelse af organisation og sidst men ikke mindst om den brutalitet, som de seneste store bondemobiliseringer blev mødt med i sommeren 2013.

Samtidig er det en film med håb, der viser, hvordan et folk, der lever i krig, forsøger at skabe en alternativ udvikling, opbygger demokrati fra neden og viser vejen hen imod fred.

OBS: advarsel, der er voldsomme scener i filmen.