Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Feminicidis
Un segon assassinat d’una activista indigena i ecologista, a Colòmbia
A més de l’assassinat de la líder indígena defensora del medi ambient a Hondures, Berta Càceres, un altre feminicidi d’una líder camperola es va produir dies abans, a Colòmbia
Llibertat.cat / diumenge 6 de març de 2016
 
Maricela Tombe va ser assassinada amb diversos trets a Playa Rica, Cauca, Colòmbia. Se sospita que ha estat comès per membres de grups paramilitars colombians.

L’activista ecologista Maricela Tombe va ser assassinada amb diversos trets al cap mentre sortida d’un establiment públic a Playa Rica, Cauca, Colòmbia. El crim es va produir el passat 28 de febrer, i se sospita que ha estat comès per membres de grups paramilitars colombians.

Maricela era coneguda per la seva implicació en el treball comunitari, especialment com a presidenta de l’Associació Camperola Ambiental de Playa Rica (Ascap) del municipi del Tambo Cauca.

Les Dones de la Ruta Pacífica han expressat el condol i la solidaritat amb la família i la seva comunitat, i han mostrat un ferm rebuig davant aquest nou feminicidi. També reclamen a la Fiscalia que iniciï amb celeritat la investigació per detenir responsables d’aquest cas.

Maricela Tombe de 36 anys d’edat i mare de dos menors, va destacar com a Secretària de la Junta d’Acció Comunal de la Sendera Brisas, i després com Presidenta d’aquesta entitat i posteriorment Presidenta de l’Associació Camperola Ambiental de Playa Rica ASCAP durant el període 2011-2014. Maricela havia deixat aquest càrrec a l’organització camperola de ASCAP per concentrar-se en el tractament mèdic.