Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Acompanyament internacional a Colòmbia
Presentació de l’Informe de l’any 2.008 de l’Observatori Internacional de Pau (IPO).
IPO / divendres 13 de febrer de 2009
 

El proper dijous 19 de febrer a les 19 hores, a la seu de la Federació Catalana d’ONGs, es realitzarà la presentació de l’Informe de l’any 2.008 de l’Observatori Internacional de Pau (IPO). En aquesta presentació s’explicaran les tasques dels i les brigadistes catalanes durant l’any passat a Colòmbia, un any especialment difícil en matèria de drets humans, però que ha comptat amb una major presència internacional d’IPO, amb brigadistes també d’altres països com Dinamarca, França, Anglaterra, Estats Units i Itàlia.

La tasca d’acompanyament que realitza IPO dóna suport a processos d’organització de comunitats agràries a diverses regions del país per tal de disuadir les violacions als Drets Humans i al DIH. I també acompanya puntualment a d’altres organitzacions de drets humans en activitats realitzades a zones especialment afectades pel conflicte.

Precisament durant l’any 2.008, IPO va acompanyar una missió de verificació de la situació de Drets Humans a la zona del Bajo Ariari (Departament del Meta, a l’est del país), on van participar organitzacions colombianes i representants d’organitzacions i institucions d’Astúries, que han pogut recopilar informació de primera mà, sobre la difícil situació humanitària que viu la població rural d’aquesta zona.

Per això, durant la presentació de l’Informe, també podrem conèixer algunes de les principals conclusions de la missió de verificació per part de dos participants de la delegació asturiana, Rafael Palacios (Director de l’Agència Asturiana de Cooperació) i Javier Orozco (Coordinador del Programa Asturià de DDHH). Aquesta delegació va poder documentar nombroses denuncies d’execucions extrajudicials realitzades per la força pública colombiana a pobladors/es innocents de la regió.