Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Taula Rodona i presentació del llibre:
Agrocombustibles: ¿Otro negocio es posible?
Icaria / dilluns 16 de març de 2009
 

Avui en dia, els agrocombustibles (principalment biodiesel i bioetanol) són objecte de polítiques públiques i incentius. S’ha accelerat la seva producció a gran escala, amb la intenció de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, i per tant contribuir a la mitigació del canvi climàtic. Les persones autores d’aquest llibre integren el Grup de Bionegocis, un espai multidisciplinari impulsat des de la Campanya “No et mengis el món”, el qual investiga a Catalunya des de l’any 2007 sobre la temàtica dels agrocombustibles. El principal objectiu d’aquesta publicació és aprofundir en alguns aspectes per tal de lliurar eines de reflexió i acció. Pretén respondre a preguntes com: què són els agrocombustibles? És positiu el seu rendiment energètic? Quina és la petjada hídrica d’aquests carburants? Són realment una resposta a l’escalfament global? D’on ve la matèria primera? Milloren les condicions de vida als països del Sud? Quins són els interessos corporatius que hi ha al darrera? Generaran els agrocombustibles un major deute ecològic? És la segona generació una resposta adient? Quines perspectives tenim front a la Sobirania Alimentària i la Sobirania Energètica?

Des de l’editorial Icaria, la Campanya "No et Mengis el Món" (Observatori del Deute en la Globalització, Veterinaris Sense Fronteres i la Xarxa de Consum Solidari) i el Grup de Bionegois us volem convidar a la:

Taula Rodona i presentació del llibre:
Agrocombustibles: ¿Otro negocio es posible?

Divendres 20 de març
Lloc: Pati Maning (C/Montalegre, 7, Barcelona)
Hora: 19h

Amb la participació de:
Isabel Bermejo (Co-autora i membre d’Ecologistas en Acción - Cantabria)
Joan Herrera (Secretari General d’ICV)
Mario Giampietro (Investigador i Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona)

Sobre el llibre
Títol: Agrocombustibles: ¿Otro negocio es posible?
Autors: P. Ariza, L. Bertran, I. Bermejo, R. Binimelis, E. Calderón, S. Cañella, X. Cipriano, J. Fumado, E. Galán, F. García, A. Jurado, A. Landeros, D. Llistar, A. Markos, A. Raffin, M. Rekondo, M. Rivera-Ferre, M. Vargas
Editoria Icària (Col·lecció Antrazyt).