Agencia Prensa Rural
Mapa del lloc Web
Suscríbete a servicioprensarural

Colòmbia a Barcelona : Festa solidaritat amb moviment indígena i camperol
Colectivo Maloka Colombia / dijous 15 d’octubre de 2009
 

A Colòmbia existeix un conflicte social i econòmic permanent. L’agudització del conflicte per la profundització del model neoliberal dona com a resultat un conflicte armat que sotmet a la població civil a violacions sistemàtiques del seus drets més elementals.

L’ Estat colombià i les seves tradicionals classes dirigents només estan interessades en la defensa dels interessos del capital utilitzant tot tipus d’estratègies cap a aquells que s’oposen a un model de desenvolupament on només primen els interessos econòmics.

El moviment camperol i indígena és víctima d’una forta criminalització per defensar el seu territori i per proposar models alternatius de desenvolupament, tinença de la terra i formes de produir.

Des de Catalunya ens solidaritzem amb les seves lluites i especialment amb les mobilitzacions del proper 12 Octubre en defensa de la vida i el territori a Colòmbia. Per això us convidem a una festa de solidaritat amb el moviment indígena i camperol el proper 17 Octubre a les 19 hs a l’espai obert de Sants on intervindran representants de diferentes organitzacions colombianes.

Xerrada amb :

- Luz Helena : Representant MOVICE ( Movimiento Víctimas Crimenes Estado ). Cojuntura actual a Colòmbia.

- Oscar Duque : Membre organització camperola ACVC ( Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra).

- Lina María González : Historiadora graduada a la Universitat Nacional Colòmbia. Situació i propostes moviment indígena a Colòmbia.

Passi documental

“ Minga : Detrás de los medios “( Producciones El Retorno )

Passi documental realitzat per Telesur :

“ Falsos positivos, crímenes verdaderos” Presentació a càrrec del periodista colombià i membre de Colombianos y Colombianas por la paz Jorge Enrique Botero.

..i a la nit festa amb mojitos i menjar colombià. ( El que es recolli anirà com a aport solidari a la Minga Indígena i Popular a Colòmbia )

22hs Actuacions musicals a càrrec :

- Colectivo de Arte Terraluna, música folklorica latinoamericana

- Mewen, son jarocho mexicano

- La Nova tradicional, salsa cubana

Espai Obert

Carrer Violant Hongria, 71, 1r pis

Metro Plaça Sants ( L1-L5 )

Organitza :

Col.lectiu Maloka Colòmbia

International Peace Observatory ( IPO )